Gyereknap mindenáron

2019/05/26. - írta: Katinkanya

Fáradt arcú, idősebb anyuka varrogat egy csíkos, vattával kitömött pamut halat a tűző napon. Előtte az asztalon csillamos, öntapadós gyöngyök, körülötte tömeg. Ő is épp, hogy oda tudta fúrni Vivikét nagy tolakodás árán, nehogy kimaradjon bármilyen gyereknapi animációból. Közben telefont szorít a vállával és úgy tudósít finomkodva mamának varrás közben, mert Vivikét már rég lószar se érdekli, csak a kürtőskalács után ordít, miközben a cérnás kosár alól épp kirángatja a terítőt. 

55427af9-eb06-40bb-aa88-e1a70f19d474.jpeg

- Itt vagyunk már, igen! Vivike varrogat, nagyon ügyes! Hálistennek nincsenek még sokan, a tömeg csak délutánra jön, a Szandi-Evetke-BunyósPityu szuperkoncertre! Jajj, ne is mondd, annyira magyar dolog ez, ez a nyomulás mindenhol! Itt persze nincs nagy népsűrűség, mi profin választottunk programot! (Közben idegesen nézi a válla fölött pamut madárért nyomuló anyukát.) Vivike is élvezi, igen! (Az asztal alatt fetreng a porban és rugdossa anyu varrós könyökét.) Mindjárt kezdődik a nyúzott állatbőr simogatás a majorban, és ki lehet tölteni a Kit tud többet az Európai Parlamentről kérdőívet is! Igen, van négyéveseknek való kérdőív is!! És sikerült venni Vivikének egy Marvel csillámtetkót kétezerért! Árpád? Ő nem jött ki velünk, nem bírja ezt a pollen-terhelést. Elnézést, elkérhetem a csipkéket meg a szalagot? Türkiz nincs? Ez nem illik a sárga csíkhoz a halon... Na, hol tartottam? Ettünk, persze. Nincs édesség ebéd előtt! Volt pónilovaglás reggel, de Vivikének nem tetszett, ezért inkább a giga ugrálóvárba mentünk. Egyébként nem tartom fair-nek, hogy szülők nem kísérhetik fel rá a gyerekeket! Hogy-hogy miért? Mi van, ha leesik? Így is húsz percet zokogott, hogy nem tud felmászni a kötél létrán! Miért ne fizettem volna be rá?!? Gyereknap van!!! Na, puszi, Mama, megyünk lassan tovább, mert Vivike tiszta láz, az orvos szerint rubeola lesz.
Kígyózó sorok minden játékelemnél, vattacukros előtt hisztiző gyerekek, gagyit és haszontalan kézműves szarokat áruló standok váltogatják egymást, túlárazott lufik és vérmérsékletük szerinti intenzitással egymás elé tülekedő gyerekek és szülők. Vegyünk még egy ezredik szart annak a kis drágának, minimum egy kínai zenélős harckocsit vagy egy nyálkás csattanós-szétlapulós paradicsomszörnyet! Nyomuljunk, tolakodjunk! Álljunk sorba fél órákat egy-egy kilencszáz forintos rétesért, meg a sátras Xbox-ért, ami nem elég otthon a négy fal között, még a szabadtéri programban is jelen kell lennie, viszont kezeljük jól a hisztit, amikor kifogy a kontrollerből az elem és hiába dekkoltunk ott  a semmiért negyven percig.
Legyen igazi, pénzlehúzós gyereknapunk idén is! (Mi mindenesetre soha többet nem veszünk részt ilyen jellegű programon. Van helyette viszont palacsintasütés és Balaton. Mert kicsit mélyre szaladt az elmúlt 15 év összes arra építő rendezvénye, hogy hogyan tudunk minél több pénzt legombolni a felnőttekről, a gyerekeiket megcélozva. Mert úgyis áldozol a szemed fényére, hátha attól leszel jobb szülő...)
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szoljanyanak.blog.hu/api/trackback/id/tr5314862164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása