Katica és Sobri Jóska – Kalandozások a Balatontól

2018/06/25. - írta: Katinkanya

Gyermekeink közt generációs korkülönbség van, így igyekszünk mindig olyan jellegű közös programot szervezni, ahol a 14 és a 13 éves pont olyan jól elbandázgat, mint a 4 éves. Balaton környéki kirándulásaink során két ilyen helyet is felfedeztünk, évek óta visszajárunk, próbáljátok ki ti is!

36087846_10216690370356841_6408111507942408192_n.jpg

Kislód időjárási előrejelzése már el van mentve a telefonomban, mert amint beindul a balatoni nyaralás, azonnal elkezdődik a „mikor megyünk sobrijóskáhooooz?” A bakonyi kalandpark egész napos elfoglaltság jó idő esetén. Szárazföldi és vízi játékok mentén telik a nap szép sorjában. Érdemes a fák közötti drótköteles kalandpályával kezdeni, mert ha mindet szeretnétek kipróbálni, arra több óra is rámegy. A bébi mászó pályától a felnőttig, több életkori és magassághoz tartozó, különböző nehézségi fokú pályákon mászhattok, és egy tó fölötti csúszó pálya is ki van építve. Érdemes egy késői ebédet bevállalni, amikor már kicsit oszlik a tömeg, majd utána jöhet az osztódás: a nagyok a személyes kedvencükbe, a nautic jet-be rohannak, ami egy magas sínről tóba csapódó csónak, a kicsi meg a hófánk pályánál lézeng órákig. Apukák kedvence az FBI akadémia, lézeres lövöldözéssel, ahol az én férjem lelkesen éli ki kis felesége iránti elfojtásait 20 percben. Néha igény szerint 2x20-ban… Úgy vettem észre, hogy egy-két játék évről-évre változik, tavaly például már nem találtuk a nosztalgia lóversenyt, amit kislabdák dobálásával kellett hajtani, és azonnal a belépésnél vérre menő versengésbe kezdtünk családilag. Kedves üzemeltetők! Idén helyezzétek vissza légyszi!! Hadd ejtsek szót a Megazipline-ról. Évek óta sóvárog rá a szívem, de eddig annyira féltettem a tyúkszaros kis életemet, hogy az utolsó pillanatban mindig visszafordultam róla. Ezen a drótkötél pályán egy hámban, hason fekve csúszhatnak a legbátrabbak a hegyről a parkba, 1 km-en keresztül, 80 km/h-val, lobogó arcberendezéssel, enyhén remegő gyomorral. Idei vállalásom, hogy én ezzel a repüléssel söpröm tisztára sokgyermekes megviselődéstől makulás idegrendszeremet, hogy a pálya végén egy picikét betojongált, de adrenalintól csillámló, katartikus anyukát kapjon vissza a családom. A nap végét vezessétek le néhány kör családi bobbal, meg az óriási trambulinnal. A játékok nagy részét előre váltott bankókkal vagy karszalaggal tudjátok igénybe venni, egy egyszeri belépési díjon felül. Minden játéknál segítséget kaptok, hogy hogyan tudjátok igénybe venni, mennyi bankót kell felhasználni vagy milyen életkori/magassági kikötések vannak. Érdemes ezekről előre tájékozódni a honlapon, hogy ne ott érjen meglepetés!

 271_orig.jpg

Picit más jellegű, de élményben cseppet sem kevesebbet nyújtó hely a Katica tanya, a Somogy megyei Zselicen. Ugyan elsőre a GPS úttalan utakon, leginkább egy autóknak gyanúsan keskeny bicikliúton vezetett a helyszínre, és egy világ elől elbújni vágyó, ismert színésznőt szólítottunk meg segítségért, de végül megtaláltuk a helyes utat Katicáig. A tanya azért is klassz, mert rossz időben beltéri játékokkal is szolgál. Bármilyen idő is van, az én gyerekeim követelik, hogy azonnal a hatalmas belmagasságú, zárt csúszdaparkban kezdjünk, ahol egy speciális háncsszatyorban – ahogy én hívom – kell csúszni a gyorsaság érdekében. Ha olyan arcos felnőtt vagy, mint én, aki ígérget orrba-szájba, hogy mindenhonnan lecsúszik, kezdd te is a 6,5 méter magas kamikáze csúszdán, ahol a szabadesést gyakorolhatod és ne legyél gyermekeid szemében olyan szánalmas, mint én, akit 15 perces könyörgés árán lehetett csak csúszásnak/ugrásnak indítani a tetején. Ezek után kisbabáddal a hatalmas labdatengeres bébi játszóban ki tudod majd pihenni magad. A tanya hatalmas, tele állatkákkal, látvány-etetéssel, kültéri trambulinokkal, óriási ugráló dombbal (sokgyermekes anyukák, nagyfejű babák szülése utáni ugrálása meglepetésszerű inkontinenciát válthat ki, mint ez számomra is kiderült…), kisvonatozással, vízi csúzlikkal. A tóparti vízi játszótér hatalmas ötlet, ahol kánikulában, fürdőruhában frissülhetsz fel.

Vigyázat, negatív kritika is jön:

A három nehézségi fokú hófánkpálya viszont az én gyerekeimnek a tűző napon, 36 fokban inkább kihagyós volt, bármennyire is szeretnek csúszni, árnyék híján nem éreztek elég erőt magukban, hogy felhúzzák a pálya tetejére gyalog a fánkokat.  A majdnem teltházas, nyári főidényben pedig a mosdók takarítására jobban kell figyelni! (De biztosan ez csak egy egyedi, véletlen tapasztalás volt.)

A tanya területén minden korosztálynak kínálnak külső és belső játéktereket. A sok ugrálásban és rohangálásban megfáradt kis turbóknak ügyesen be van iktatva néhány gondolkodós, kirakós, memóriás agyfejlesztő játék, gondosan a jégkrémes mélyhűtő szomszédságában, hogy amíg azt megoldják, a szülők is hozzá jussanak egy 4,5 másodperces röpke pihenőhöz.

36177021_10216690374396942_8499847133275357184_n.jpg

A „kiütlek” nevű ügyességi játék még a kütyüzésben leginkább megpunnyadt kiskamaszokat is ugrálásra és mozgásra bírja: egy hatalmas kar váltott irányban forog, és azon kell ügyeskedni, hogy egy kis emelvényről ne üssön le. Tök jó játék!! Az éttermet itt is érdemes a nem legzsúfoltabb főidőben kipróbálni, viszont cserébe isteni az étel! Ha nem lenne olyan messze a lakhelyünktől, én még a gyerekek szülinapi buliját is itt rendezném! A Katicában is karszalagot tudtok váltani, ami a belépődíj is egyben, de van néhány játék, amit plusz kupon vásárlásával tudtok csak játszani. Ha már eltöltöttetek itt is egy teljes napot, ahol csak úgy repül az idő, és a gyerekek kikönyörgik, hogy az esti tehénfejést és etetést is nézzétek meg, nyugodtan foglaljatok szállást is, mert a zselici falusi csend és nyugalom garantáltan megújítja a legszürkébb nagyvárosi lelkeket is!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szoljanyanak.blog.hu/api/trackback/id/tr7114068919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása