Várjátékok 2.0

2018/07/30. - írta: Katinkanya

A középkori vár személyzeti ebédlője hemzsegett a történelmi hírességektől. Az ifjú Kinizsi Pál fakupából zeró colát szürcsölgetve mesélt Szabács várának elfoglalási és védelmi stratégiájáról, miközben intett a kocsmárosné aranyvirágnak egy újabb körért.

13250362_665292566945190_586378428_n.jpg

Hallgatósága - a vitézlő oskola egyik izmos, vasinges lovagja, a sunyi kincstárnok és egy lovászlegény - ámulva hallgatták, wasabis chio-t ropogtatva. Csodálattal vegyes irigység motoszkált a vasing alatt rejlő Gap-póló mögött, ahogy az ifjú lovag előzékenyen a hős Kinizsi elé tolta a sztorizást elősegítő Bacardit, hogy Aranyvirág a zeróba löttyinthessen még belőle.
- Kellett a sok álgyú, ejszen ki-ki portyázott a török! Úsztak fel hajók is legott a Száván, de amazok pattantyúkval lőttek, sok sebeket ejtvén. Mindenek mutattak erős vitézséget, a harcokban Isten segedelmével jeleskedtünk.

Ekkor éles hangon egy Vad Fruttik-szám dübörgött bele az áhítatba, Kinizsi bosszúsan nézett a sarokban a lányra, kinek cselédsapkája csak úgy világított elvörösödő arcát keretezve. Dorottya Borbála feszülten rohant ki - Csak nehogy Benigna asszony fülébe jusson a skandalum! - és az emeleti árnyékszék ajtajában kapkodva válaszolt a hívásra: - Igen, igen Anya!? Dolgozom! Húsleves? Aranygaluska is? Ok, viszek még két csoportot a szalmabálás íjászkodásra és negyedre otthon vagyok.
Szaporán lépkedett vissza az ivóba, lehajtott fejjel sietett el az idegenvezető mellett, aki épp azt az emléktáblát mutatta a turistáknak, ahol a háromgyermekes Katinka mobil fészbukozás közben szinte ájulásig fejelte le a középkori, 160-asra méretezett kőkapu felső boltívét.
Az Úr 2018. esztendejének Kisasszony havában.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szoljanyanak.blog.hu/api/trackback/id/tr8614128383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása