Csókolom, Anyuka!

2018/08/31. - írta: Katinkanya

  • Piri mama, milyen tortát hoztál Öcsi szülinapjára?
  • Amilyet ANYÁD mondott!

„A mai napon megérkezett anyósom. 86796 gramm, és 1570 mm. Legalább ti fogadjátok szeretettel! Én addig egy Valium-MagneB6-pálinka-latte koktélt kérek!” – hívott ma reggel a barátnőm.55d46c15-0f08-4183-b3da-1569b08babe0.jpeg

Anyósod érkezik hétvégére. Az a rettegett. Pakolsz, mint a megveszekedett, szorongsz, hogy mibe fog belepofázni vagy hősies polgári ellenállásba csapsz és beleszarsz mindenki véleményébe? Anyós. Már a szó is ronda, szerintem. Én nem akarok anyós lenni. Én Katinka akarok maradni osztálytársaknak, gyerekeim szerelmeinek, vőmnek, kis menyemnek. Addig persze, mire eljutunk az anyós szerepkörig, nyilván rettegni fogja a nevemet néhány kerület, és csak összenéznek majd a kislyányok: - a Bence anyukája? Húúú, az elég gáz nő… De addig még van hova fejlődnöm, nézzük csak környezetem anyósait!

  • Szopizik ez a gyerek rendesen? Ne adj neki tápszert, a baba csak anyatejet kaphat! Én négy évig szoptattam Ilcsikémet, nem is anya az olyan, aki tápszerrel tömi azt a szegény kicsit…
  • Úristen, ez a nagylány még nem szobatiszta??? Bezzeg Pityukám, 10 hónaposan már a bilin ülve olvasott!!
  • Timikém, biztos nem volt időd átfutni a szobán a porronggyal, megértem, hogy eljárkálsz a barátnőiddel, de most láttam, hogy vastagon áll a por az ajtófélfa tetején, ahogy áthúztam rajta a kezem.
  • Te komolyan nem főzöl soha főzeléket??? Mi az, hogy nem szeretik? Nálam mindig megeszik… mondjuk nálam sosem kapnak hideg vacsorát a gyerekek, de főzelék nélkül felnőni… azért, ejnye…
  • Jajj, de szép helyen nyaraltatok! Ezen a felvételen te táncolsz? Hol tanultad, valami diszkóban?
  • Ühüm, szóval terhes vagy megint…most erre mit mondjak?
  • Nézzéteeeek, mit hozott mamaaaaaa!!! Grillázs-szeleteeeeet! Ja, te dió-allerigás vagy, Moncsikám, most jut eszembe!!
  • Na, gyertek gyerekek! Majd mi megtanulunk együtt vasalni meg ruhákat hajtogatni!
  • Hát, édesem, megmondom őszintén, hogy mi más értékrendben nevelkedtünk.
  • Neeeeem, ne haragudj, nem tudunk most vigyázni a gyerekekre. Holnap egy világkörüli kis utazásra indulunk Jánosommal, aztán meg annyira besűrűsödik a társasági élet. Talán majd január negyvenhetedikétől lesz egy kicsit lazább, akkor hozhatjátok a kis drágákat.
  • Mostanában nincs időd edzésre járni, Annám? Mennyit szedtél magadra az elmúlt évben? Mondjuk, amilyen rosszul táplálkozol, nem is csoda, de csak segítő szándékkal mondom, mert hát állandóan dolgozol, meg ezek a gyorsételek is, ugye…csak azért mondom, mert Gézukám mindig is a vékony nőket kedvelte…de biztosan szeret így is, nem arról van szó!
  • Mi ez a csiricsáré szín? Váltsátok vissza nyugodtan, nem illik az én konyhámba ez a cifraság! Karácsony után mindent visszavesznek úgyis!
  • Gyere már ide kislányom! Mondd csak meg Mamának, merre van itt nálatok a whisky?

Gondolom, ti is tudtok ilyen kivételes példákat felsorolni, amelyek erősítik a szabályt! A szabályt, mely szerint az anyós valójában jó fej! Egy rendes asszony, aki megszülte és felnevelte neked a férjedet. Aki éjszakázott vele, amikor lázgörcse volt kétévesen, aki sírt, amikor először ment oviba, aki rettegve leste az utcasarkon, hogy elesik-e bicóval a gyerek, aki első randi előtt lovagias tanácsokat adott neki, aki megtanította legalább virslit meg teát főzni, aki kikérdezte a külön angolt, aki éjszakánként zokogott a fia előző, elfuserált házasságát látva, aki a tökéletes férfit látta mindig is a fiában. Pont, mint te a tiedben...

16 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szoljanyanak.blog.hu/api/trackback/id/tr4214206193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ménár Atya 2018.08.31. 20:14:16

„A mai napon megérkezett anyósom. 86796 gramm, és 1570 mm."

:D:D:D:D:D
5 percig sírva röhögtem

Lady Ann 2018.08.31. 21:11:35

Bibííí, nekem jófej anyósom van

zoll78 2018.08.31. 21:40:53

Őszintén nekem sincs semmi bajom az anyósommal , pedig egy ideje náluk lakunk. Türelmes gondoskodó szereti a gyereket és nyugdíj mellett még dolgozik. Na ez az Én anyámról már nem mondható el konkrétan sz ránk és az unokájára. Kellemetlen de ez van.

Lilli_Csiribiri 2018.08.31. 21:57:38

Az én drága jó anyósom a második gyerekem születésekor sütöt, főzött, vidékről hozta fel az ételt, no nem nekem a kórházba, hanem szegény kisfiának akinek nem volt otthon a felesége........ :D :D :D :D :D

Mr. Waszabi 2018.09.01. 07:05:46

Nagyon jó, gratulálok :) Nem álltam meg nevetés nélkül.

PiszkosFreddy 2018.09.01. 07:53:13

Köszönöm szépen, szellemes, élvezetes olvasmány volt !

www.reactiongifs.us/wp-content/uploads/2018/01/giphy.gif

Olliék 2018.09.01. 09:11:15

Imàdom anyòsomat!!!!! Mi messze lakunk egymàstòl,így ha jönnek apòssal akkor egy hònapra jönnek. Sokszor persze nehéz, hisz van egy életritmusunk, de amiòta nyugdíjasok,mint a duracell nyuszi. Hajnaltòl estig pörögnek. De nagyon jò fejek. Nem olvassàk rànk,hogy bezzeg az én időmben stb.. làtjàk,hogy szeretjük egymàst,odafigyelünk a màsikra. Kell ennél több egy anyànak?
A pàrom màr nem így van anyuval. Anyum mindig ùgy él,mintha holnap vilàgvége lenne. Tonnànyi kajàval jön, ugyan annyit a fagyasztòba töm, mi meg 8 kilòval nehezebbek leszünk mikor hazamegy. Enni,enni, spàjzolni stb... Lassan oktòber, jön a mama szezon. Oktòberben anyòsék, novemberben anyu jön. :D

MrMojo 2018.09.01. 10:59:43

@Ménár Atya: én is!! :-D
Az én anyósom jó fej nagyon, egyedül a rendhagyó logisztikai megoldásaitól kapok agyfaszt! Szuper tupper tálra a teteje helyett tányér, zárható doboz helyett mély tányér + zacskó kombó a tésztának , folyékony lötyit kistanyér + lábasfedő együttesével a hűtőbe, meg akármit süt, főz, minden receptet elmond szóban, mintha érdekelne v meg tudnám jegyezni, pedig pasi létemre szoktam főzőcskézni.

axolotl77 2018.09.01. 12:01:50

Anyám a páromnak: "Hagymát enni vacsorára?! Agyam eldobom!"

modus vivendi2 2018.09.01. 12:37:55

Nekem két házasság miatt 2 anyós is jutott. Az első nagyon szeretett, én is őt ,és ez a válás után is így maradt. A kettes számú anyós, aki utálhatott volna, mert a fia ripsz-ropsz vett el két gyerekkel, úgy, hogy már várandós voltam. Ennek ellenére, rövid idő alatt elfogadott. Hamarosan az egyik legjobb BARÁTNŐM lett! A gyerekeimet is mint saját unokáit szerette. Minden téren sokat kaptam, kaptunk tőle. Remélem, hogy én se hagyok rossz emléket a menyeimben. Keresztnéven szólítanak, közvetlenek velem. A világon nem szólok bele semmibe. HA nálam esznek az én stílusomat kajálják, szeretik, ha náluk eszem, én is örülök az új ízeknek. Hogy szeretnek-e azt tőlük kell megkérdezni, de jóba vagyunk, tudunk együtt nevetni. Születésnapomra velük közös utazást kaptam. Azt, hogy milyen anyós vagyok nem tudom, de menyeim remek emberek, a fiaimnak jobb társat nem is kívánhatnék. Jó a házasságuk, remélem, ez így is marad. Kell ennél több egy anyának, anyósnak?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.01. 13:23:40

Mennyi fizetett politikai hirdetés van itt!XD

Azért az anyósnak jók az arányai a cikkben!:))

MaMy 2018.09.01. 14:38:12

Hazaértünk nyaralásból, anyósom csak azt bírta megkérdezni, hogy hogy érezték magukat a gyerekek. Hogy a fia, meg én, a menye hogy érezte magát, az le van szarva. Mindig ez van, ugráltat, és nem érdekli, velünk mi van, csak hajtsunk végre az utasításait. Azonnal. Kit érdekel, hogy dolgozunk? Ő füttyent, akkor ugrani kell nyomban. Igazi sárkány.

JónásBrigi35 2018.09.01. 15:38:16

Néhány szösszenet: "Gáborka (= a férjem) már 9 hónaposan mondatokban beszélt! Mert én mindig annyit beszéltem hozzá!" (Én nyilván kukán ültem otthon a gyerekemmel...) "Nem szereti a lekvárt? De érdekes! Az apukája meg az anyukája is nagyon szerették gyerekkorukban!" --> Nézek nagy szemekkel: "Az anyukája is?" "Igen, Klárika is!" (Klárika a férjem húga, és természetesen nem ő a gyermekem anyukája, hanem én...) Kinn teregetek a fürdőszobában, a nappaliból hallom, hogy anyósom a kisbabámhoz beszél: "Itt vagyok, gyere ide szépen anyához!" Rászólok, hogy legyen szíves ne anyának mondja magát az unokájának. Erre ő, sértődötten: "De én ilyet nem mondtam!!!" (Ez többször megismétlődött...) 4 hetes a kisbabám, én vasalok, anyósom a kanapén ülve figyel: "Te nem vasalod ki Gáborka alsónadrágjait????" És még sorolhatnám... Akárhányszor találkoztunk, részéről ment az áskálódás, több éves vélt vagy valós sérelmek felhánytorgatása, még a lánya lagzijában is ezt hallgattam. 9 évig bírtam, 2 éve nem beszélünk, miután egy karácsony előtti telefonbeszélgetésben kijelentette, hogy "Gáborka engem minden nap felhívott, egészen addig, amíg el nem vett téged..." Hát persze.

rnz 2018.09.01. 15:55:58

Az én anyósomnak egyetlen pozitív értéke van, hogy felnevelte a feleségem. Azt hiszem ezzel mindent elmondtam, pedig isten bizony számtalan alkalommal próbáltam meg normálisan közeledni, de minden alkalommal megfúrta a kísérletet.

2018.09.01. 17:20:50

Örüljön, akinek csak az anyósa - de van, akinek a saját anyja ilyen, na az az igazi karnevál...
süti beállítások módosítása