Puha picsa, meleg málé

2018/05/19. - írta: Katinkanya

83407534_m.jpg

Drága Kislányom!

Van néhány dolog az életben, amire szeretnélek felkészíteni. Le kell írnom ezeket neked, mert a mindennapjainkban el fog sikkadni egy csomó minden. Eltörpül majd a rengeteg élmény mellett, az utazások, a családi rendezvények, a közös vacsorák, végtelen társasjátékok, csikipartik és barátnős korcsolyázások, csajos napok, színház előtti trendi rongy-vásárlások és az összeborulós, nagy lelkizések mellett.

Szóval. A pasik végtelenül egyszerűek.

Távol álljon tőlem a nagy általánosítás, de ez - a működési mechanizmusukat tekintve - egyszerűen többségi észrevételen alapuló igazság. A problémáikat a szex lazítja.

Lesz szerelmi csalódásod, nem egy. Igen, már tíz éves korodban is, amikor a népszerű, tehetséges, hatalmas arcú kis edzőtársadba leszel szerelmes, de ő ócskán elárul majd. Sajnos később, felnőtt nőként is tapasztalsz majd árulást, akkor is, ha majd nem csak valami útszéli pletykát hallasz magadról, hanem amikor úgy szakítanak veled, hogy te még épp a lelkedet kiteszed és boldog vagy, felhőtlen és értetlen. Amikor még csúcsra jár a szex, isteni a főztöd és feszes a segged, de a vadászterületen már egy másik nőstény ódalog.

De ne csüggedj, mindenkinek megvan a maga foltja a zsákon. Megtalálod a gyermekeid apját. A családi élet, amire annyira vágysz azokban az átmeneti szingli években, egy egészen más műfaj, mint amire gyerekkorodból emlékezni fogsz. Haladsz majd szépen az aranyfonál mentén: gyerekeket szülsz, megtanulsz először sütőtököt turmixolni, aztán húslevest főzni, majd nem telik el vasárnap csúsztatott palacsinta nélkül. Ragyognak a gyerekszemek, körülölel a biztonság és a szeretet, valamint a ragacsos kéznyomok a falon, az éjszakai virrasztások, a betegségek, a gyerekzsúrok, az oltás mellékhatások, a leckekikérdezések, a stresszelés meg a beled, amit a fáradtságtól magad mögött húzol. Keresed és megtalálod a boldogságodat, közben elveszel a rád zúduló feladatokban. Dolgozol majd, amikor nagyobbak lesznek és azonnal minimum két-három helyszínen kell jól teljesítened. Az egyiken pusztán a karriered és a pénzed múlik, a másikon meg a gyermekeid sérülésmentes, önértékelésben jó úton járó, sikeres jövője.

Anyának lenni kiborítóan szép vállalás!

Ne higgy annak, aki csak a tökéletességét meséli majd. Kamu. Az az anya, aki sosem gyarló, sosem feszült és perfekt(nek látszik), az hazudik. Ne értékeld alul a saját szerepkörödet, csak mert a szomszéd anyuka folyton sminkben és tűsarkokon billeg, hiszen a bejárati ajtó mögött leveszi a csillámos kis kardigánját, ami alatt szoptatós-tejfoltos pólóban feszít. Nem picsa ő, csak így kompenzál, miközben a pasija végig keféli a kerületet. Ne hidd, hogy a másik meg szaranya, csak azért, mert kihallatszik a kiabálása a konyhaablakon…valószínűleg a töke is tele azzal a rengeteg széthagyott szennyessel és játékkupaccal, leckeírással meg edzésre hurcolással, ami minden nap csakis őt várja a napi főzés, a másoddiplomás vizsgaidőszak és munka után, a férjével való cukiskodás mellett. Mert ugye ez mind elvárás. Semmi sem az, aminek látszik. Legyél toleráns.

Kislányom, lehetsz gyarló. Lehetsz tökéletlen. Lehetsz kiemelkedő, maximalista és ragyogó is. De leginkább legyél a két véglet ötvözete. Mindig találd meg a szelepet, amin át leengedhetsz. Jó anya leszel, és amíg én vagyok neked, mindig lesz szabadidőd színházba meg házibuliba járni a gyerekek mellől. Kívánom, hogy együtt tudjunk fejlődni, és hogy el tudjalak engedni, amikor kell.

Kicsim, van még egy fontos feladatod: anyaként is figyelj a pasidra/férjedre! Ne hanyagold el azt az „egyszerű” dolgot, ami kiegészítő mozgatórugója egy párkapcsolatnak. Dédanyámtól hallottam, továbbadom, hallgass ükanyádra te is: az együttélés alapja, hogy legyen otthon puha picsa meg meleg málé. A többit lehet cizellálni.

 

Szeretettel, Anya

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szoljanyanak.blog.hu/api/trackback/id/tr213900006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vagosi 2018.05.25. 09:17:42

Igazat szóltál, Katinkanya! <3
süti beállítások módosítása