Hol volt, Holnemvolt Vár

2018/05/31. - írta: Katinkanya

Az újonnan nyílt Holnemvolt Várról olvashattunk már langyosat, hideget és jegeset egyaránt. Mi mindezek ellenére vettük a bátorságot, és ellátogattunk.fullsizerender_4.jpg

 

Hadd kezdjem rögtön a legnegatívabb élménnyel, essünk túl rajta: parkolóhelyet találni az Állatkert és Nagycirkusz környékén gyakorlatilag nehezebb, mint tescós nagybevásárlást intézni ünnepi hétvége előtt három gyermekkel kísérve, akik közül az egyik 2,5 éves, a bevásárlókocsiban vonyít, ha kiveszed, akkor meg elszalad, elveszik, és az egyik női ruhasziget akasztó-sora alól lóg ki a lába, és csak azért találod meg, mert ő az egyetlen, aki sikítva kiabál, hogy kakilni kell!!! – pedig az se könnyű…

Egyre nagyobb sugarú körben róttuk az utcákat, végül a diplomáciai negyedben sikerült parkolni, onnan sétáltunk vissza egy kellemeset. Úgy döntöttük, hogy állatkerttel egybekötött kombinált jegyet vásárolunk, ami két felnőtt-három gyerek családi jegy esetében kb. 15.000 Ft volt, két gyerekkel ez 12.000 Ft. Ha csak a Holnemvolt Várat szeretnétek megnézni, akkor külön pénztárban tudtok jegyet venni a bejáratánál, ami jóval olcsóbb, viszont további Sün zsetonokat kell váltani bent, hogy tudjatok játszani.

 

Az Állatkertnek ugye megvan az a veszélye, hogy irgalmatlanul el lehet benne csatangolni, és a kipurcanás utolsó előtti stádiumában sikerül átzsuppanni a régi Vidámpark helyén nyílt új élményközpontba. Ahová egyébként a teljes kisállat-simogató át lett költöztetve, ez nyilván nagy vonzerő a gyerekeknek. A megnyitás hétvégéjén találkoztunk olyan élményelemmel, ami még zárva volt (Cápasuli, Állatmenhely), de kifejezetten nem arra akartunk figyelni, hogy mibe lehet belekötni, hanem egész egyszerűen élvezni akartuk a napot. A mi gyermekeinket csak a Hetedhét Palota érdekelte az állatkákon kívül, de a park területén jár kisvonat, találhattok vizes és szárazföldi játszóteret, ki lehet próbálni a tavon a kézi hajtású tutajt, a régi időket visszaidéző játékokat, körhintákat, Törpekereket, a Macskaköves Udvar kézműves lehetőségeit és érdemes belekóstolni a megszokottól eltérő kürtőskalács kínálatba.

A Hetedhét Palota akár megosztó élmény is lehet, mert ne várd azt, hogy a kizárólag Mancs Őrjáratos, Miles a jövőből-ös, Umizoomis meg Bubi guppis meséken felnövő gyereked élvezni, netán érteni fogja a magyar klasszikusokat. Irreális elvárás lenne, ha neked is úgy kéne interaktív brain stormingon részt venned, hogy még a témakörről sem hallottál soha. Nálunk már egy generáció választja el a gyerekeket, 14,13 és 4 évesek, őket egyenesen beszippantotta Süsü, Vuk és Pompom világa, hiszen ez töltötte ki a mesenézős délutánokat pici korukban. A játéktér kifejezetten ötletes és a mai gyermekek ps4, x-box és érintőképernyős igényét is kielégíti. A hatalmas mesefigurák mellett jó arányban vannak elhelyezve a kütyözős megoldások, a statikus és mozgásos élmények. Annak ellenére, hogy maximálva van az egyszerre belépők száma, és nekünk szerencsénk is volt, mert bent a palotában nem volt tömeg, mégis több helyszínen várakozni kellett, mert az egyes feladatokat háromszor próbálhatja meg mindenki a beléptető órájával csippantva. Ezt javasolnám átgondolásra, mert borzasztóan megviseli a gyermeki türelmet a sorbanállás.

 33921755_10216490305435343_4553848206408024064_n.jpg

A termek régi magyar mesék tematikája mentén vannak berendezve, színes, látványos, a feladatok több életkort lefednek, jól követhető a gyűjtött pontok száma a kijelző terminálok segítségével és a felnőttekre is gondoltak: egyrészt a te szívedet is megmelengeti, ha végre bemászhatsz az igazi Mekk Elek igazi kunyhójába, vagy a Sárkányfűárus sunyi mosolyát szemtől szembe viszonozhatod, másrészt minden mese elkészítésével, báb-koreográfiájával, szinkronhangjaival, szerzőjével kapcsolatos érdekességet elolvashatsz a falakon. És visszajön a gyermekkorod egy pillanat alatt: ott ülsz újra a nappali kanapéján vasárnap délután, beszivárog az almás pite illata a konyhából, a talpad még poros az utcai labdázástól, de be kellett rohanni, mert a tv most sugározza a Nagy ho-ho-ho horgászt, majd utána, szürkületkor hátha kiengednek még egy háztömbkörre bicóval.

Olyan klassz időutazáson vehetsz részt, hogy még azt is megbocsájtod, hogy  a plüss-figurás, Disney-bögrés ajándékbolton át kell összes gyermekednek elhagyni a kiállítást. Így kap keretet ez a nap: a vége is nehézségekkel terhes… ;)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szoljanyanak.blog.hu/api/trackback/id/tr3114013626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása